10 profesionet më të kërkuara në botë për 2020

Me përfundimin e 2019, është e rëndësishme të përgatiteni për një vit të ndritshëm përpara, duke synuar edhe profesionet më të kërkuara në treg.

Punësimi nuk ka të bëjë vetëm me fitimin e jetesës. Çdo individ ka interesa të dallueshme, dhe pasi ritmi i inovacionit dhe ndryshimeve është i dukshëm në tregun e sotëm të punësimit, aftësi të reja do të dominonin të ardhmen e punësimit. Sektori i IT po përparon me një ritëm të shpejtë, dhe kështu vendet e reja të punës shfaqen më shpesh se sa pritej.

Dominimi i kompjuterit është i dukshëm në pothuajse çdo sektor. Prandaj, çdo biznes kërkon profesionistë të lidhur me IT për detyra dhe pozicione pune të larmishme. Më poshtë gjenden 10 pozicionet e punës apo profesionet që pritet të jenë më të kërkuarat në 2020 në mbarë botën.

  1. Blockchain developer
  2. Fizioterapist
  3. Marketues dixhital dhe video
  4. Teknik i sigurisë, zjarrit dhe shërbimit
  5. Teknikë financiare profesionale
  6. Avokat
  7. Marketues i mediave sociale
  8. Kujdesi në shtëpi
  9. Inxhinier kompjuterik
  10. Analist i të dhënave

The post 10 profesionet më të kërkuara në botë për 2020 appeared first on ShqipMedia.

SMART PUBLISHER

AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey