Privatësia, Apple nuk lejon forcat e rendit të ndërhyjnë te të dhënat e përdoruesve

Apple do të mbyllë hapësirën që lejon agjencitë e zbatimit të ligjit që të hyjnë në përmbajtjen e një iPhone pa patur fjalëkalimin. Ndryshimi do të vijë me një përditësim të sistemit operativ iPhone dhe iPad iOS. Pasi defekti është të mbyllet, porta e quajtur ‘Rrufeja e telefonit’ nuk do përdoret më për të hyrë në pajisje.

Apple në një deklaratë përsëriti respektin maksimal për zbatimin e ligjit. Qëllimi i përditësimit nuk është të pengojë përpjekjet e tyre për të bërë punën e tyre, por të ndihmojë klientët të mbrojnë veten kundër hakerëve, vjedhjes së sigurisë dhe ndërhyrjes në jetën privat”.

The post Privatësia, Apple nuk lejon forcat e rendit të ndërhyjnë te të dhënat e përdoruesve appeared first on Gazeta Shqiptare Online.Behu pjese e LAJME.mk , kliko LIKE fanpage ne facebook me posht!
Nga LAJME.mk June 15, 2018 3:24 pm ne Lajme. ne link https://lajme.mk/?p=138114
Nese ky postim qe eshte bere ne faqen Lajme.mk prek privatesin e dikujt ose eshte lajm abuzues ju lutem na shkruani ne email [email protected] lajme.mk ose ne fanpage facebook ose ContactUs, dergo linkun e mesiper qe te fshihet. Nuk mbajme pergjithesi per ndonje lajm qe eshte postuar qe eshte publik ne gjithe mediat. Ju faleminderit