Ristovski: Thirrjet raciste, rrezik për vendin

Lupço Ristovski nga Instituti për demokraci “Integra” vlerëson se retorika negative, respektivisht thirrjet raciste paraqesin rrezik për vendin i cili ndodhet në fazën kritike. Ai nuk përjashton mundësinë që këto ngjarje të ketë edhe prapavijë tjetër, apo qëllime të fshehura.

Nuk është në rregull të ndodhin ngjarje të tilla. Mirë është të ketë mendim kritik, por gjithmonë duhet të vije në shprehje dinjiteti dhe të ketë respekt për mendimet e kundërta të të tjerëve. Kjo është lufta politike që e quajmë nivel i lartë i kulturës politike në një popull. Nëse i analizojmë më thellë këto ngjarje ndoshta vërtetë kanë prapavijë tjetër, ndoshta kanë qëllime të fshehura. Çdo ashpërsim i marrëdhënieve ndër-etnike brenda në shtet në këtë fazë kritike të zhvillimit të shtetit, më duket se jo vetëm që nuk është i mirë por është shumë i rrezikshëm. Retorika duhet të qetësohet – tha Lupço Ristovski, Instituti për Demokraci “Integra”.

Alsat-MBehu pjese e LAJME.mk , kliko LIKE fanpage ne facebook me posht!
Nga LAJME.mk August 5, 2018 8:29 pm ne Lajme. ne link https://lajme.mk/?p=141333
Nese ky postim qe eshte bere ne faqen Lajme.mk prek privatesin e dikujt ose eshte lajm abuzues ju lutem na shkruani ne email [email protected] lajme.mk ose ne fanpage facebook ose ContactUs, dergo linkun e mesiper qe te fshihet. Nuk mbajme pergjithesi per ndonje lajm qe eshte postuar qe eshte publik ne gjithe mediat. Ju faleminderit