Studimi, automjetet elektrike po aq ndotëse sa ato diesel

Studimi, automjetet elektrike po aq ndotëse sa ato diesel

Studimi, automjetet elektrike po aq ndotëse sa ato diesel
Studimi, automjetet elektrike po aq ndotëse sa ato diesel
Alsat
2019-04-20T14:11:50+02:00
Një studim gjerman ka vënë në dyshim mbrojtjen e mjedisit nga automjetet elektrike, duke thënë se ato vetëm ndihmojnë klimën në letër dhe janë më të këqija për mjedisin se sa automjetet me motor diezel.
Christoph Buchal, një profesor fizike në Këln, punoi këtë raport me kolegët Hans Dieter Karl dhe Hans Werner Sinn për Institutin për Kërkime Ekonomike (IFO).
Nëse merret parasysh sasia e CO2 që prodhohet gjatë prodhimit të baterive për të krijuar automjetet elektrike gjermane, atëherë një veturë elektrike ndot klimën 11-28% më shumë se sa një automjet diesel, sipas këtij studimi.
Në fakt përdoret shumë energji për grumbulluar dhe përpunuar litiumin, kobaltin dhe magnezin që përdoren për bateritë e makinave.

Për shkak të rregullave të reja mbi ndotjen e mjedisit me CO2, prodhuesit e makinave po kthehen nga automjetet elektrike, por autorët e studimit thonë se për klimën do të ishte më mirë që prodhimi i CO2 që shkaktohet nga prodhimi i baterive për makinat elektrike të ishte tre herë më i ulët se sa ai që prodhohet nga automjetet diesel.Behu pjese e LAJME.mk , kliko LIKE fanpage ne facebook me posht!
Nga LAJME.mk April 20, 2019 7:50 pm ne Kurioz. ne link https://lajme.mk/?p=143047
Nese ky postim qe eshte bere ne faqen Lajme.mk prek privatesin e dikujt ose eshte lajm abuzues ju lutem na shkruani ne email [email protected] lajme.mk ose ne fanpage facebook ose ContactUs, dergo linkun e mesiper qe te fshihet. Nuk mbajme pergjithesi per ndonje lajm qe eshte postuar qe eshte publik ne gjithe mediat. Ju faleminderit