Orët vendimtare për fatin e arushës, nisë takimi me profesorin kroat

Orët vendimtare për fatin e arushës, nisë takimi me profesorin kroat

Orët vendimtare për fatin e arushës, nisë takimi me profesorin kroat
Orët vendimtare për fatin e arushës, nisë takimi me profesorin kroat

Në ambientet e Pyllit te Arinjve ka nisur takimi për gjetjen e zgjidhjes rreth asaj se si duhet vepruar me Ariun e Murrmë që u shfaq në Prizren gjatë muajit prill të këtij viti. Eksperti kroat pritet që ti jap rekomandimet e tija për këtë çështje në orën 13:00.
Në takim po marrin pjesë Zyrtarë nga Instituti për Mbrojtjen e Mjedisit, Agjencioni për Mbrojtjen e Mjedisit te Kosovës, Parku kombëtar Sharri, dhe zyrtare nga Agjencie e Pyjeve të Kosovës.
Zyrtarët nga Agjencisë e pyjeve gjatë takimit kanë arsyetuar vendimin e tyre se ariu duhet vrarë për arsye se praqet rrezikshmëri për banorët. Zyrtarët e Agjencionit janë shprehur se vendimin e kanë marrë pas vlerësimit për nivelin e rrezikshmërisë të bërë nga Policia e Kosovës.
Kurse AMMK (Ministria e Mjedisit) ri potencon qëndrimin e tyre se vrasja është ne kundërshtim me ligjin dhe sepse ariu i murrme është specie ne mbrojtje ligjore.
Ndërkohë eksperti Slaven Reljic, Universiteti i Zagrebit, Fakulteti i Biologjisë me përvojë dhe ekspertize ne Menaxhimin e Ariut te Murrme ne natyre.
Rekomandimet ai do ti jap sot rreh orës 13:00.Behu pjese e LAJME.mk , kliko LIKE fanpage ne facebook me posht!
Nga LAJME.mk May 16, 2019 12:20 pm ne Lajme, Rajoni. ne link https://lajme.mk/?p=146257
Nese ky postim qe eshte bere ne faqen Lajme.mk prek privatesin e dikujt ose eshte lajm abuzues ju lutem na shkruani ne email [email protected] lajme.mk ose ne fanpage facebook ose ContactUs, dergo linkun e mesiper qe te fshihet. Nuk mbajme pergjithesi per ndonje lajm qe eshte postuar qe eshte publik ne gjithe mediat. Ju faleminderit

Leave a Reply

Your email address will not be published.