Pajisje që brenda pak minutash zbulon praninë e baktereve në organizëm

Pajisje që brenda pak minutash zbulon praninë e baktereve në organizëm

Pajisje që brenda pak minutash zbulon praninë e baktereve në organizëm
Pajisje që brenda pak minutash zbulon praninë e baktereve në organizëm
Alsat-M
2019-05-08T09:31:18+02:00
Epoka e mjekëve që përshkruajnë antibiotikë të fuqishëm në pritje të rezultateve nga laboratori së shpejti do të marrë fund, kjo vetëm në sajë të një pajisje të re që mundëson marrjen e rezultateve brenda pak minutash.
Kjo pajisje u shpik nga një ekip i ‘’Pennsylvania State University’’. Mjeti u përshkrua të hënën në revistën shkencore ‘’Proceedings of the National Academy of Sciences’’ (Proceset e Akademisë Kombëtare të Shkencave).
Në bashkëpunim me Pak Kin Wong, pedagog i inxhinierisë bio-mjekësore dhe mekanike, ky mjet përdor një mikro-teknologji për të kapur qelizat bakteriale, të cilat mund të vëzhgohen më pas në sajë të një mikroskopi elektronik.
Kjo teknikë bën të mundur përcaktimin në vetëm 30 minuta nëse një bakter është i pranishëm në mostrën e studiuar, si dhe ndjeshmërinë e tij ndaj trajtimeve mjekësore. Nëse është rezistent ndaj disa medikamenteve, atëherë antibiotikët nuk do të kenë aspak ndikim/AFP.Behu pjese e LAJME.mk , kliko LIKE fanpage ne facebook me posht!
Nga LAJME.mk May 8, 2019 9:35 am ne Kurioz. ne link https://lajme.mk/?p=145478
Nese ky postim qe eshte bere ne faqen Lajme.mk prek privatesin e dikujt ose eshte lajm abuzues ju lutem na shkruani ne email [email protected] lajme.mk ose ne fanpage facebook ose ContactUs, dergo linkun e mesiper qe te fshihet. Nuk mbajme pergjithesi per ndonje lajm qe eshte postuar qe eshte publik ne gjithe mediat. Ju faleminderit

Leave a Reply

Your email address will not be published.