300 euro për qytetarët mbi 60 vjeç që pranojnë të vaksinohen

Sllovakia do të shpërndajë të holla për qytetarët mbi 60 vjeç, me qëllim që të pranojnë të vaksinohen.

Parlamenti miratoi sot pagesën, duke i dhënë “dritën jeshile” një propozimi të qeverisë, i cili fillimisht synonte të shpërndante kupona për hotele apo restorante, por në fund zgjodhi të ofronte para në dorë.

Ata që do të bëjnë dozën përkatëse deri në mesin e janarit do të përfitojnë 300 euro, ndërsa ata mbi 60 vjeç që janë regjistruar në platformën e vaksinimit deri atëherë do të përfitojnë shumën prej 200 euro.

Sllovakia nuk është vendi i parë që zgjedh këtë metodë. Në tetor, Zvicra u ofroi qytetarëve që ishin bindur nga miqtë e tyre që të vaksinoheshin kundër Covid-19 ushqime falas në restorante dhe bileta filmash.

Qyteti amerikan i Houston, në gusht, njoftoi se do të paguante 100 dollarë për këdo që merr dozën e parë të një vaksine Covid-19.

Sllovakia, me një popullsi prej 5.5 milion banorësh, është goditur rëndë nga vala e fundit e epidemisë dhe ka rivendosur masa bllokimi pasi spitalet e saj janë plot.

LAJME TJERA
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey