A mund të shndërrohen miomat në kancer?

A mund të shndërrohen miomat në kancer dhe çfarë ndodh gjatë shtatzënisë? Përgjigjet mjeku obstetër gjinekolog Elton Peci Miomat janë në shumicën dërrmuese tumore beninje (pra jo kanceroze). Shumë rrallë (1/1000 apo 1/10000), ato mund të shndërrohen në kancer dhe në këto raste ato quhen leiomiosarkoma. Miomat nuk rrisin rrezikun për kancer në endometër, ovare apo në qafën e mitrës. Femrat shtatzëna të... The post A mund të shndërrohen miomat në kancer? appeared first on Agjencia Zhurnal.mk..

shtator 16, 2023 - 20:40
 0  5
A mund të shndërrohen miomat në kancer?

A mund të shndërrohen miomat në kancer dhe çfarë ndodh gjatë shtatzënisë? Përgjigjet mjeku obstetër gjinekolog Elton Peci Miomat janë në shumicën dërrmuese tumore beninje (pra jo kanceroze). Shumë rrallë (1/1000 apo 1/10000), ato mund të shndërrohen në kancer dhe në këto raste ato quhen leiomiosarkoma. Miomat nuk rrisin rrezikun për kancer në endometër, ovare apo në qafën e mitrës. Femrat shtatzëna të...

The post A mund të shndërrohen miomat në kancer? appeared first on Agjencia Zhurnal.mk..