Angelov: Shqiponja dykrenare në Çair na shpon sytë më shumë se monumenti i UÇK-së

Monumenti i UÇK-së në Likovë larg syve tanë, sytë tanë më shumëi shpon shqiponja dykrenare në Çair, tha Stojançe Angelov, i cili ishte gjeneral i Tigrave gjatë konfliktit të vitit 2001.

“Realiteti i vrazhdë – ne maqedonasit duhet të mësojmë t’i përballojmë gjërat. Në vitin 2001 ka pasur luftë, por UÇK-ja u ngrit për të çliruar tokën shqiptare pushtuesit maqedonas. Lufta përfundoi në shtator të vitit 2001, UÇK-ja u shndërrua në parti politike. Mbi 55 për qind e shqiptarëve atëherë votuan për shqiptarët e BDI-së më shumë se gjysma dhe i dhanë mbështetje BDI-së”, tha Angelov për TV24.

Duhet të respektojmë vendimin e shqiptarëve, shtoi Angelov. (INA)

LAJME TJERA
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey