Bajern Munihu me 17 futbollist në “Katar 2022”

Skuadra e Bajern Munihut është e para që ka më shumë futbollist në një event të madh të futbollit, siç është Botërori në Katar.

Bavarezët numërojnë 17 futollist, të cilët do të paraqiten në kombëtare të ndryshme në Katar 2022, duke kaluar rekordin e vendosur katër vite më parë nga Mançester Siti, i cili kishte 16 futbollist në Botërorin në Rusi.

Ndikim të madh në këtë rekord është se trajnerët e kombëtarëve, për herë të pare, mund të ftojnë 26 futbollist në Botëror. Mirëpo në rastin e Bajernit, që të gjithë futbollistët e ftuar, kanë ndikim të madh te kombëtaret e tyre. Natyrisht më shumë janë te kombëtarja e Gjermanisë, plot 7, ndërsa 4 të tjerë janë te Franca.

Pas Bajern Munihut janë skuadrat e Barcelonës dhe Mançester Sitit me nga 16 futbollist, para skuadrës së All Sad-it, e cila numëron 15 futbollist në Botërorin në Katar, që nis më 20 nëntor.

Skuadra e Bajern Munihut është e para që ka më shumë futbollist në një event të madh të futbollit, siç është Botërori në Katar.

Bavarezët numërojnë 17 futollist, të cilët do të paraqiten në kombëtare të ndryshme në Katar 2022, duke kaluar rekordin e vendosur katër vite më parë nga Mançester Siti, i cili kishte 16 futbollist në Botërorin në Rusi.

Ndikim të madh në këtë rekord është se trajnerët e kombëtarëve, për herë të pare, mund të ftojnë 26 futbollist në Botëror. Mirëpo në rastin e Bajernit, që të gjithë futbollistët e ftuar, kanë ndikim të madh te kombëtaret e tyre. Natyrisht më shumë janë te kombëtarja e Gjermanisë, plot 7, ndërsa 4 të tjerë janë te Franca.

Pas Bajern Munihut janë skuadrat e Barcelonës dhe Mançester Sitit me nga 16 futbollist, para skuadrës së All Sad-it, e cila numëron 15 futbollist në Botërorin në Katar, që nis më 20 nëntor.

Loading...