Bartja e maskës është obligative në Kosovë, përjashtim kanë vetëm këto raste

Qeveria e Kosovës në mbledhjen e saj të radhës ka marrë vendim që të ndryshohen disa masa si parandalim për përhapjen e koronavirusit në vendin tonë.

Në mesin e shumë masave antiCOVID, Qeveria Kurti tregon se kur duhet bartet maska.

Sipas Qeverisë, bartja e maskës duke mbuluar hundën dhe gojën është obligative në të gjitha rastet, përveç: Gjatë ecjes në ambient të jashtëm, vetëm; Gjatë ngasjes së automjetit, vetëm, apo në grup me jo më shumë se katër (4) persona; Gjatë vrapimit, çiklimit dhe ushtrimeve fizike; Gjatë ngrënies apo pijes.

“Në institucionet publike të Kosovës ndalohet hyrja e personave pa maska, si dhe obligohet bartja e tyre gjatë gjithë kohës brenda hapësirave të përbashkëta”, thuhet ndër të tjera në vendimin e Qeverisë.

Ndryshe, këto masa të reja antiCOVID erdhën si pasojë e rritjes së numrit të rasteve të reja me COVID-19 ditëve të fundit në Kosovë.

Mundesia me shume...
Pamje me shume...
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey