BDI kundër ndryshimit të modelit zgjedhor, mbështet modelin aktual me 6 njësi

Ka rifilluar debati për ndryshimin e kodit dhe modelit zgjedhorë. Burime të portalit tonë brenda Bashkimit Demokratik për Integrim thonë se integristët janë të mendimit që të mbetet modeli aktual me gjashtw njësi dhe nuk duan që i njëjti të ndryshohet, njofton News33.

Nga partia e Ahmetit thonë se sistemi aktual është dëshmuar si i sukseshëm.

BDI konsideron që modeli aktual zgjedhor me 6 njësi zgjedhore është përfaqesues dhe i barabartë si dhe është dëshmuar i suksesshëm”, thonë burimet tona nga BDI-ja.

Kur jemi tek ndryshimi i modelit zgjedhorē, vlen të theksohet se dit më parë, kryeparlamentari Xhaferi shprehi qëndrim kundër një njësie zgjedhore duke thënë se, me modelin aktual janë realizuar disa cikle zgjedhore dhe është dëshmuar si më praktik.

Mundesia me shume...
Pamje me shume...
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey