BE E KA HUMBUR UDHËN NË KOSOVË

Skender Karaçica

BE tash sa vjet po kërkon nga vendet e Ballkanit Përendimor dhe Kosova,që të përmbushin pikën e referimit të programit për zgjerim se pa e përmbyll luftën kundër krimit ekonomik,të korruspsionit dhe të vijave të krimit,nuk ka vend debati për këto vende dhe hapja e udhës për ne BE!

BE u pati afruar ketë program vendeve të Ballkanit Përendimor dhe Kosovës,tashti me rastin e luftimit të krimit në ekonomi dhe të korupsionit me mjetet ligjore të shtetit,BE dhe zyrtarët e saj si të përgjumur dalin në Bruksel dhe japin (d)eklarata zyrtare se aksioni i qeverisë Kurti në Prishtinë qenka (lexo:i njëanshëm dhe i pakordinuar mirë)?!

BE harron se Mitrovica e Veriut është pjesë e pandarë e shtetit të Kosovës dhe,pakica serbe është e instrumentalizuar nga qarqet zyrtare të Beogradit,kur e kur në pjesën veriore krimi ekonomik dhe të gjitha vijat tjera devijuese mund të shihen në pikë të ditës,ndonëse e kanë mbeshtetjen e presidentit Aleksandër Vuçiç.

BE duhet të përkrah aksionin ligjor të shtetit të Kosovës e jo të manipuloj me ,,politikën e ditës,,(sic!)në Mitrovicën e Veriut,që është bër pika e zezë e krimit ekonomik dhe të fushave tjera të sigurisë!

LAJME TJERA
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey