Betonizim tejet alarmues i bregut të Liqenit të Ohrit

Ziadin Sela

Betonizim tejet alarmues i bregut të Liqenit të Ohrit, Trashëgimi Botërore e UNESCO-s.

Qytetarët po raportojnë për pesë shtëpi pushimi që me gjasë po ndërtohen nga Kryetari i Komunës dhe të afërmit e tij në kampingun e Livadhishtes, në një tokë në pronësi të Elektranave të Maqedonisë së Veriut (ESM). Zëvendës drejtori i ESM gjithashtu i përket BDI-së.

Ky krim i ri urban dhe mjedisor vjen vetëm disa javë pasi partia e tyre njoftoi për ribrendimin e saj si parti e gjelbër.

I bëj thirrje Qeverisë së Maqedonisë së Veriut që të ndërpresë menjëherë këtë ndërtim ilegal, ndërsa inspektorati dhe prokuroria të sigurojnë ndërmarrjen e masave adekuate kundër porositësve.

LAJME TJERA
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey