Boçvarski: Ligji i ri për legalizim do përmbajë të gjitha komponentët

Unë pres që versioni fillestar i ligjit të ri për legalizimin e ndërtimeve të paligjshme të jetë gati brenda dy javësh, i cili do të promovohet në publik dhe në Kuvend, tha Ministri i Transportit dhe Lidhjeve, Bllagoj Boçvarski.

“Zgjidhja e re ligjore do të përmbajë të gjithë përbërësit, që do të thotë mbështetje për grupet e synuara të qytetarëve tanë, siç janë bashkëqytetarët tanë, të cilët kanë ndërtuar kulmin e tyre mbi kokat e tyre në shtëpitë familjare, natyrisht objektet e infrastrukturës. Unë besoj se të gjitha ato aspekte që duhet të përmbahen në këtë ligj do të shfaqen përmes debatit. Pra, ne jemi duke punuar për një zgjidhje krejtësisht të re ligjore”, thotë Boçvarski.

Ai theksoi se pas hartimit të Ligjit të ri për legalizimin e ndërtimeve të paligjshme, do të pasojë një debat me të gjitha partitë politike.

Ai pret që ligji të miratohet në interes të qytetarëve, të cilët janë nga grupe të cenueshme shoqërore, sepse, siç thotë ai, nëse nuk i jepet drita të gjelbër, në atë rast komunat do të jenë në gjendje të rrënojnë shtëpi të tilla, të cilat janë mbi 50,000.

Mundesia me shume...
Pamje me shume...
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey