Bora e madhe, angazhohet edhe ushtria – kanadezët gërmojnë tunele për të dalë nga shtëpitë

Disa pamje që vijnë nga Kanadaja tregojnë se si duket kur bora mbulon edhe çatinë. Shtëpitë dhe makinat u përmbytën plotësisht dhe mijëra shtëpi ishin pa energji.

Madje, sipas mediave të huaja, përcjell KosovaToday, qeveria kanadeze po mendon të angazhojë edhe ushtrinë, pasi të gjitha vendbanimet u paralizuan nga një stuhi bore.

Një gjendje e jashtëzakonshme është shpallur në kryeqytetin e Newfoundland.

Siç bëhet e ditur, lartësia e borës tejkaloi 76 centimetra, dhe erërat e forta formuan depozita të mëdha.

Si pasojë e lartësisë së krijuar të borës, shumë njerëz nuk janë në gjendje të dalin nga shtëpitë e tyre sepse bora ka bllokuar plotësisht derën e tyre të përparme.

Si rezultat, banorët janë detyruar të “gërmojnë tunele” për të dalë nga shtëpitë e tyre.

Gjithsesi, zyrtarët e pushtetit vendor thonë se gjëja më e rëndësishme është pastrimi i borës pranë spitaleve dhe pastrimi i rrugëve.

1:00 local time. Tomorrow's gonna be a long day lol. But I'm perfectly fine here. Never lost power. All that snow can be tossed into the bathtub to start off with. And if I really need to get outside there's always the kitchen window. pic.twitter.com/gY1PtsKdz5

— Ernie Powell (@etrevorpowell) January 18, 2020

Oh my God…. pic.twitter.com/9Ke65XUwFf

— Leigh Antle (@leigh_antle) January 17, 2020

You know the snow is deep when you can have a tunnel going to your front door. #stormageddon2020 @MurphTWN @jwhittalTWN @cbcnl @VOCMNEWS #nlwx pic.twitter.com/6elD0IfeEY

— Jim Fitzgerald (@JCFPC) January 18, 2020

Looking forward to all the tunnel and snow forts resulting from #nlblizzard2020 #nlwx #stormageddon2020 pic.twitter.com/YeH8uApajX

— Margie Howell (@MargieEHowell) January 18, 2020

SMART PUBLISHER

AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey