Borrell: Merrni seriozisht kërcënimet e Putinit për përdorimin e armëve bërthamore

Presidenti rus Vladimir Putin tha se vendi i tij kishte “armë të ndryshme shkatërrimi” dhe “do të përdorë të gjitha mjetet në dispozicion “, në një fjalim të rrallë drejtuar kombit në fillim të kësaj jave.

Ndërkohë, shefi i politikës së jashtme të BE-së tha për BBC-në se blloku nuk duhet të injorojë kërcënimet bërthamore të Putinit.

Josep Borrell tha se pohimi i Putinit se ai “nuk po luante bllof” duhej të merrej seriozisht.

“Sigurisht që është një moment i rrezikshëm, sepse ushtria ruse është shtyrë në një qoshe dhe reagimi i Putinit, duke kërcënuar me përdorimin e armëve bërthamore është shumë i keq”, tha Borrell.

Shtatë muaj që nga fillimi i pushtimit rus të Ukrainës, analistët kanë rënë dakord se forcat e Presidentit Putin janë ende në këmbë, por ai tha se duhet të arrihet një “zgjidhje diplomatike”, një zgjidhje që “ruan sovranitetin dhe integritetin territorial të Ukrainës”.

“Lufta mund të përfundojë, por nuk do të kemi paqe dhe do të kemi një luftë tjetër”, tha ai.

Bashkim..

Presidenti rus Vladimir Putin tha se vendi i tij kishte “armë të ndryshme shkatërrimi” dhe “do të përdorë të gjitha mjetet në dispozicion “, në një fjalim të rrallë drejtuar kombit në fillim të kësaj jave.

Ndërkohë, shefi i politikës së jashtme të BE-së tha për BBC-në se blloku nuk duhet të injorojë kërcënimet bërthamore të Putinit.

Josep Borrell tha se pohimi i Putinit se ai “nuk po luante bllof” duhej të merrej seriozisht.

“Sigurisht që është një moment i rrezikshëm, sepse ushtria ruse është shtyrë në një qoshe dhe reagimi i Putinit, duke kërcënuar me përdorimin e armëve bërthamore është shumë i keq”, tha Borrell.

Shtatë muaj që nga fillimi i pushtimit rus të Ukrainës, analistët kanë rënë dakord se forcat e Presidentit Putin janë ende në këmbë, por ai tha se duhet të arrihet një “zgjidhje diplomatike”, një zgjidhje që “ruan sovranitetin dhe integritetin territorial të Ukrainës”.

“Lufta mund të përfundojë, por nuk do të kemi paqe dhe do të kemi një luftë tjetër”, tha ai.

Bashkimi Evropian gjatë kësaj jave ka njoftuar se po përgatit një paketë të re sanksionesh për të reaguar ndaj akteve të krimit të Rusisë, të tilla si organizimi i ‘referendumeve’ të rreme brenda zonave të pushtuara përkohësisht, kryerja e krimeve kundër civilëve në Ukrainë, si dhe një mobilizim i pjesshëm, i cili është shpallur nga Putin.

Loading...