Cilat janë dhjetë vendet që kanë investuar më së shumti në Kosovë?

Sipas raportit të UNICEF-it, del se vetëm tri vendet e para për këtë periudhë kanë investuar rreth 1.5 miliard euro.

Raporti tregon se këto investime janë bërë kryesisht në patundshmëri.

“Këto investime janë përqendruar kryesisht në pasuri të paluajtshme dhe në një masë më të vogël në shërbime financave, industri dhe ndërtim. Pjesa më e madhe e investimeve të huaja direkte të Kosovës parashikohet të zhvendoset drejt sektorit të energjisë, si një përparësi kombëtare; investimet më të rëndësishme të huaja janë të përqendruara në infrastrukturën energjetike”, thuhet në raportin e UNICEF-it, përcjell Telegrafi.

Brenda një dekade, Gjermania ka investuar mbi 500 milionë euro, e ndjekur nga Zvicra me 400 milionë euro dhe Turqia me po ashtu rreth 400 milionë euro.

Ndërkohë, Britania e Madhe me 300 milionë euro, Austria me mbi 200 milionë euro, Sllovenia me 200 milionë euro, Shqipëria me më pak se 200 milionë euro, Shtetet e Bashkuara të Amerikës me rreth 200 milionë euro, si dhe Bullgaria e Italia me më pak se 100 milionë euro.

The post Cilat janë dhjetë vendet që kanë investuar më së shumti në Kosovë? appeared first on ShqipMedia.

AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey