Dëshironi të sjellni apo dërgoni para? BE vendos rregulla të reja për udhëtarët

Rregullat e reja për kontrollin e parave të gatshme dhe sendet me vlerë që hyjnë dhe dalin nga BE do të hyjnë në fuqi nga nesër, me të gjithë udhëtarët që hyjnë ose dalin nga BE duhet të plotësojnë një deklaratë nëse mbajnë 10,000 € ose më shumë në monedha ose në mënyrat e tjera të pagesës siç janë çeqet e udhëtarëve ose kambialët.

Komisioni Evropian thotë se rregulli i ri është pjesë e përpjekjeve të BE për të luftuar pastrimin e parave dhe financimin e terrorizmit.
Rregullat e reja do të sigurojnë që autoritetet kompetente dhe njësitë kombëtare të inteligjencës financiare në secilin shtet anëtar të kenë informacionin e nevojshëm për të monitoruar dhe trajtuar flukset e parave që mund të përdoren për të financuar veprimtari të paligjshme.

Mundesia me shume...
Pamje me shume...
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey