“Do vijnë 3 mijë burra afrikanë, ça do ndodhë me vajzat e Lezhës”, Rama: Nuk do vijnë vetëm burra

Kryeministri Edi Rama thekson se ardhja e emigrantëve në Shqipëri në kuadër të marrëveshjes me Italinë, nuk do e dëmtojë vendin në asnjë aspekt. Rama ka shpjeguar gjatë një interviste televizive detaje nga marrëveshja, duke thënë se lajmet që janë përhapur se do të vijnë vetëm burra në Shqipëri, nuk janë të vërteta. “Ju kujtohet që […]

Nëntor 14, 2023 - 23:00
 0  9
“Do vijnë 3 mijë burra afrikanë, ça do ndodhë me vajzat e Lezhës”, Rama: Nuk do vijnë vetëm burra

Kryeministri Edi Rama thekson se ardhja e emigrantëve në Shqipëri në kuadër të marrëveshjes me Italinë, nuk do e dëmtojë vendin në asnjë aspekt.

Rama ka shpjeguar gjatë një interviste televizive detaje nga marrëveshja, duke thënë se lajmet që janë përhapur se do të vijnë vetëm burra në Shqipëri, nuk janë të vërteta.

“Ju kujtohet që doli një lajm që do vijnë 500 mijë luftëtarë të ISIS këtu. Vazhduan ta besojnë. Pastaj doli një lajm tjetër. Nxorën se do vijnë refugjatë nga Britania e Madhe. Ndërkohë që duke nxjerrë marrëveshjen e vërtetë me Italinë, po atë ditë që u firmos evitohen këto spekulime. Meloni në konferencë shtypi tha se në këtë operacion nuk do përfshihen gratë shtatzëna dhe minorenët. Ishte fjala për minorenë të vetmuar. Pse? Sepse nëve vjen një grua shtatzënë apo minoren duhen marrë në mbrojtje nga shteti. Në Itali filloi dhe këtu u bë e madhe. Do vijnë 3 mijë burra afrikanë. Ça do ndodhë me vajzat e Lezhës. Filloi çmendura. Nëse ata kanë familje do vijnë si familje. Nuk do ndajë njeri gruan me burrin për të marrë meshkujt për t’i çuar në Shqipëri. Thoshte njëri në koment tua shuajt fara ty  se na shkagtgërrove rracën? Avganët erdhën….”, tha Rama.

Po ashtu, kreu i qeverisë zbuloi një nga klauzolat e marrëveshjes.

“Riatdhesimi në vendin e origjinës bëhet në bazë të marrëveshjeve që ka Italia me ato vende. Kjo është cështje e Italisë. Marrëveshja ka kohëzgjatje 5 vjeçare. I takon Italisë të zbatojë të drejtën Italiane dhe europiane. Ka dhe klauzolë për vënien në ngarkim të palës italiane nga pala shqiptare të çdo lloj problematike që mund të lind në thyerjë të marëveshjes. Shqipëria e Italia në këtë marrëveshje është shumë e qartë.  Ne e kemi bërë të qartë. Kemi disponimin tju ndihmojmë ju merrni përsipër të shfrytëzoni këtë mundësi me fondet, njerëzit tuaj dhe gjithçka”,-tha Rama.