Drejtori merr pushim pa pagesë të punojë si kamarier në Kroaci, punëtorët mbesin pa paga?

Drejtori i “Terminal-Komunalec”, Martin Açkoski, ka shkuar në Kroaci për të punuar si kamarier, ndërsa punëtorët e kompanisë kanë mbetur pa pagesë për tre muaj, ka akuzuar sot LSDM Prilep, duke shtuar se llogaria e kompanisë ka mbetur e bllokuar për shkak të mos pagesës së TVSH-së.

– Stafi i Borçe Jovçeskit dhe Abrashoskit, drejtor i “Terminal – Komunalec” SHPK Prilep, Martin Açkoski, më 28 qershor autorizoi dy persona nga kompania – kontabilistin dhe blerësin në dhomën e ngrënies, që të përdorin faksimilin në shtëpinë e tij, mungesa, pra nënshkrimi i tij në fletëpagesat, urdhërpagesat, lidhjen dhe prishjen e marrëveshjeve për garazhin e parkimit dhe shërbimin e kateringut.

Në të njëjtën kohë, në dokumentin e shkruar që në mënyrë anonime i është dorëzuar LSDM-së, Prilep Açkoski ka theksuar se faksimili mund të përdoret vetëm me pëlqimin paraprak të tij të dhënë përmes rrjeteve sociale, SMS, Viber, WhatsApp, messenger ose email. vlen nga dita e lëshimit dhe i referohet periudhës së pë..

Drejtori i “Terminal-Komunalec”, Martin Açkoski, ka shkuar në Kroaci për të punuar si kamarier, ndërsa punëtorët e kompanisë kanë mbetur pa pagesë për tre muaj, ka akuzuar sot LSDM Prilep, duke shtuar se llogaria e kompanisë ka mbetur e bllokuar për shkak të mos pagesës së TVSH-së.

– Stafi i Borçe Jovçeskit dhe Abrashoskit, drejtor i “Terminal – Komunalec” SHPK Prilep, Martin Açkoski, më 28 qershor autorizoi dy persona nga kompania – kontabilistin dhe blerësin në dhomën e ngrënies, që të përdorin faksimilin në shtëpinë e tij, mungesa, pra nënshkrimi i tij në fletëpagesat, urdhërpagesat, lidhjen dhe prishjen e marrëveshjeve për garazhin e parkimit dhe shërbimin e kateringut.

Në të njëjtën kohë, në dokumentin e shkruar që në mënyrë anonime i është dorëzuar LSDM-së, Prilep Açkoski ka theksuar se faksimili mund të përdoret vetëm me pëlqimin paraprak të tij të dhënë përmes rrjeteve sociale, SMS, Viber, WhatsApp, messenger ose email. vlen nga dita e lëshimit dhe i referohet periudhës së përgjithshme të mungesës së tij nga puna, menaxheri Martin Achkoski ka marrë pushim pa pagesë dhe ka shkuar për të punuar si kamarier në një nga vendet turistike në Kroaci me miratimin e drejtorit të Komunalec Rubin Abrashoski.

Po e përsëris edhe një herë: Martin Açkoski, menaxher i “Terminal – Komunalec” SHPK Prilep, mori pushim pa pagesë dhe shkoi të punojë si kamarier në Kroaci! Po të mos ishte e trishtueshme, do të ishte qesharake! Vështirë të llogaritet se si shumë herë menaxheri i “Terminalit”-punonjësi i Komunës” ka shkelur ligjin, është edhe më e vështirë të thuhet se cila është marrëzia më e madhe që kanë bërë bashkë me drejtorin Rubin Abrashoski.

A është fakti që ai u largua përkohësisht nga pozicioni drejtues në “Terminal” për të punuar jashtë vendit si kamarier, apo fakti që autorizonte persona të tjerë për të nënshkruar kontrata dhe porosi të ndryshme në emër të tij, pasi kishte dhënë leje nga jashtë, me SMS, viber apo messenger se, u largua nga partia.

Ata thonë se e gjithë kjo po ndodh në kohën kur punonjësit e “Terminal – Komunalec” nuk paguhen prej tre muajsh dhe kur llogaria e kompanisë është e bllokuar për shkak të TVSH-së së papaguar.

– Fakti që para dy ditësh Bordi Drejtues i NJP “Komunalec” e shkarkoi Açkoskin nga pozita e menaxherit të Terminalit, nuk i shkarkon nga përgjegjësia ata që lejuan të ndodh një skandal i tillë.

Loading...