The plan is approved, The EU sets 500 billion euros to save the economy Read more at ZONEELIRE.AL

The plan is approved, The EU sets 500 billion euros to save the economy Read more at ZONEELIRE.AL

Ministrat e 19 vendeve të BE kanë rënë dakord për të akorduar një shumë prej 500 miliardë eurosh për të stimuluar ekonominë e BE pas përhapjes së koronavirusit. Ministri francez Bruno La Marie, ka thënë se ky është një akord i shkëlqyer mes ministrave. Ndërsa Olaf Schloz, ministri i Financave në Gjermani, e ka quajtur këtë vendim si një ditë të madhe të solidaritetit europian. Ky plan do të ngrihet mbi tre pika të forta: ndihmën ndaj biznesit të vogël dhe të mesëm përmes Bankës Europiane të Investimeve, program me kohë të shkurtër për forcën punëtore dhe hua për shtetet e prekura nga Mekanizmi i Stabilimentit Europian. Në draftin e cituar nga “Reuters” bëhet e ditur se huaja do të jetë e vlefshme deri në përfundim të krizës së shkaktuar nga koronavirusi. Plani është propozuar nga Gjermania dhe Franca, një plan që fillimisht u kundërshtua nga Holanda. Lexo më shumë tek ZONEELIRE.AL

loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey