Pandemics and the fashion industry - Will cheap clothes come to an end??

Kur Anna Wintour flet, bota e modës dëgjon, kështu që veshët u hapën mirë këtë javë kur kryeredaktorja e Vogue – dhe një nga zërat më me ndikim në industri – ndau mendimet e saj se si ajo mendon se pandemia e koronavirusit do të ndikojë në afatgjatë.

“Unë mendoj se pandemia është vërtet duke i dhënë një pauzë industrisë dhe unë mendoj se të gjithë po mendojnë se çfarë do të thotë moda, çfarë do të thotë, çfarë duhet të jetë,” tha Wintour në një intervistë me CNBC këtë javë.

“Unë mendoj se është një mundësi për të gjithë që të ngadalësojnë, prodhojnë më pak dhe ta bëjnë botën të dashurohet me kreativitetin dhe pasionin e modës, dhe mbase do të ketë më pak theks në gjërat që lëvizin kaq shpejt.”.

“Unë mendoj se industria do të kujdeset thellësisht për qëndrueshmërinë,” tha ajo.

“Markat që janë në gjendje të riorientojnë misionet e tyre dhe modelet e biznesit në mënyra më të qëndrueshme, do të jenë në gjendje të kujdesen për një audiencë më të hapur se kurrë më parë,” shtoi ajo.

Ata që s’janë në gjendje të bëjnë këtë, do të humbasin. Ndërsa shumë prej shitësve me pakicë, të tilla si H&M ose Zara, kanë bërë hapa domethënës për tu bërë më të qëndrueshëm, vetë natyra e modelit të tyre të biznesit – të shpejtësojnë veshjet e lira – është në kundërshtim me idenë e të qenit vërtet i qëndrueshëm. Ndaj këto biznese mund të mos ekzistojnë më në të ardhmen. Bota tani ka nevojë për rroba të qëndrueshme dhe jo sezonale, pandemia e imponon këtë. so, dyqanet që shesin lirë, por shpesh, ndoshta do të humbasin në afatgjatë.

The post Pandemics and the fashion industry - Will cheap clothes come to an end?? appeared first on Shqipmedia.

SMART PUBLISHER

AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey