US: There is no secret AGREEMENT BETWEEN KOSOVO AND SERBIA ON TERRITORIES

The US State Department reacted to the latest developments in Kosovo, ku qeveria e Albin Kurtit nuk arriti t’i mbijetonte mocionit të mosbesimit.

Shtetet e Bashkuara bëjnë të ditur se, nuk ekziston asnjë marrëveshje e fshehtë për shkëmbimin e territorit midis Kosovës dhe Serbisë.

Nga ana tjetër DASH kërkon që të zbatohet Kushtetuta për këtë situatë.

Shtetet e Bashkuara janë me njerëzit e Kosovës. Ne i lavdërojmë përpjekjet e vazhdueshme të profesionistëve të shëndetësisë dhe të tjerëve që janë duke punuar shumë, me rrezik të madh, për të zvogëluar përparimin e COVID-19 në Kosovë.

Në këtë kohë të pasigurisë, ne i nxisim krerët e Kosovës që të ndjekin Kushtetutën e Kosovës dhe sundimin e ligjit. Ne jemi të përkushtuar që të punojmë me çdo qeveri të formuar përmes procesit kushtetues. For more, ne vazhdojmë t’i nxisim liderët e Kosovës që të heqin plotësisht tarifat.

Ne besojmë se tarifat po dëmtojnë popullin e Kosovës duke penguar bashkëpunimin rajonal kundër COVID-19 – përfshirë edhe duke vonuar hyrjen në Kosovë të furnizimeve të nevojshme – dhe duke penguar rritjen ekonomike.

Ne duam të sqarojmë se nuk ka asnjë plan të fshehtë për shkëmbime të tokave ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, siç kanë spekuluar disa. I dërguari i posaçëm presidencial Richard Grenell nuk e ka parë dhe as diskutuar kurrë një plan të tillë. Përqendrimi i qeverisë amerikane në mbështetjen e marrëveshjeve të fundit për të rivendosur lidhjet ajrore, hekurudhore dhe autostradë midis Kosovës dhe Serbisë synon të përmirësojë ekonominë dhe të krijojë një vrull ekonomik.

Ne besojmë se kjo vrull do t’i japë energji të re një procesi dialogu që do të çonte në njohje të ndërsjellë.

The post US: There is no secret AGREEMENT BETWEEN KOSOVO AND SERBIA ON TERRITORIES appeared first on Shqipmedia.

AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey