Eurovision 2023, cilat janë trë shtetet që nuk konfirmuan pjesëmarrjen

Java e Eurovizionit do të ketë tre shfaqje:
gjysmëfinalja 1 të martën, gjysmëfinalja 2 të enjten dhe finalja e madhe të shtunën :

• Gjysmëfinalja 1: 9 maj 2023
• Gjysmëfinalja 2: 11 maj 2023
• Finalja e madhe: 13 maj 2023\

Eurovision Song Contest 2023 do të mbahet në Liverpool aty ku ndodhen dhe qëndrat kulturore dhe më dinamike të Britanisë.

Ky metropol ka një lidhje të veçantë me botën e artit dhe veçanërisht me muzikën pasi aty është edhe shtëpia e ‘The Beatles’

Pjesëmarrësit

37 shtete do të marrin pjesë në Eurovision Song Contest 2023:
Shqipëria
Armenia
Australia
Austria
Azerbajxhani
Belgjika
Kroacia
Qipron
Republika Çeke
Danimarka
Estonia
Finlanda
Franca
Gjeorgjia
Gjermania
Greqia
Islanda
Irlanda
Izraeli
Italia
Letonia
Lituania
Malta
Moldavia
Holanda
Norvegjia
Polonia
Portugalia
Rumania
San Marino
Serbisë
Sllovenia
Spanja
Suedia
Zvicra
Ukrainë
Mbretëria e Bashkuar

Ndryshime nga Eurovision 2022

3 shtete nga Eurovision 2022 nuk do të marrin pjesë në Eurovision 2023:

Bull..

Java e Eurovizionit do të ketë tre shfaqje:
gjysmëfinalja 1 të martën, gjysmëfinalja 2 të enjten dhe finalja e madhe të shtunën :

• Gjysmëfinalja 1: 9 maj 2023
• Gjysmëfinalja 2: 11 maj 2023
• Finalja e madhe: 13 maj 2023\

Eurovision Song Contest 2023 do të mbahet në Liverpool aty ku ndodhen dhe qëndrat kulturore dhe më dinamike të Britanisë.

Ky metropol ka një lidhje të veçantë me botën e artit dhe veçanërisht me muzikën pasi aty është edhe shtëpia e ‘The Beatles’

Pjesëmarrësit

37 shtete do të marrin pjesë në Eurovision Song Contest 2023:
Shqipëria
Armenia
Australia
Austria
Azerbajxhani
Belgjika
Kroacia
Qipron
Republika Çeke
Danimarka
Estonia
Finlanda
Franca
Gjeorgjia
Gjermania
Greqia
Islanda
Irlanda
Izraeli
Italia
Letonia
Lituania
Malta
Moldavia
Holanda
Norvegjia
Polonia
Portugalia
Rumania
San Marino
Serbisë
Sllovenia
Spanja
Suedia
Zvicra
Ukrainë
Mbretëria e Bashkuar

Ndryshime nga Eurovision 2022

3 shtete nga Eurovision 2022 nuk do të marrin pjesë në Eurovision 2023:

Bullgaria

Mali i Zi

Maqedonia e Veriut

AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey