Filipçe me rastin e Ditës Botërore të Shëndetit: Angazhimi im më i madh është ta përfundoj vaksinimin më shpejt

Ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe, foli me rastin e Ditës Botërore të Shëndetësisë. Ai vuri në dukje se bota po lufton me koronavirusin për një vit dhe se ky vit do të jetë një vit i vaksinimit.

-Sot është 7 Prilli, Dita Botërore e Shëndetit. Vitin e kaluar në të njëjtën ditë ne ishim në fillim të pandemisë dhe të gjithë shpresonim që ajo të mbaronte së shpejti. Një vit më vonë, bota po lufton ende me koronavirusin, me lloje të reja dhe sfida të reja të paraqitura nga kjo krizë e madhe shëndetësore. Por ky vit është viti i vaksinimit. Një vit që shpresojmë të jetë i fundit në të cilin jetojmë me masa dhe kufizime. Vaksinimi është mënyra e vetme për të mposhtur virusin, por fatkeqësisht nuk po shkon me ritmin e dëshiruar askund në botë.

Kërkesa për vaksina është e madhe dhe kapacitetet prodhuese janë të kufizuara. Ne po bëjmë gjithçka për të rritur sasinë e vaksinave në vendin tonë. Angazhimi dhe dëshira ime më e madhe është të përfundoj vaksinimin sa më shpejt të jetë e mundur. Prandaj, ne bëmë gjithçka që ishte në fuqinë tonë jashtëzakonisht shpejt dhe profesionalisht, dhe përgatitjen për vaksinim e bëmë në një kohë dhe në mënyrë efikase. Sot kemi një mekanizëm të mirëvendosur dhe efektiv të vaksinimit që ka filluar të zbatohet. Unë sinqerisht besoj se disponueshmëria e ulët e vaksinave në botë së shpejti do të jetë një gjë e së kaluarës, dhe pastaj, ne do të punojmë gjatë gjithë kohës për të vaksinuar sa më shumë qytetarë të jetë e mundur. Unë kërkoj durim, mirëkuptim dhe respekt për masat derisa të tejkalohet kjo periudhë, tha Filipçe.

Mundesia me shume...
Pamje me shume...
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey