Formimi i partisë bullgare në Maqedoni, ministri i jashtëm bullgar jep mbështetje

Formimin e partisë bullgare në Maqedoninë e Veriut e ka përshëndetur ministri i jashtëm bullgar, Svetlan Stoev.

Ai ka deklaruar sot se i jep mbështetje kësaj nisme sepse ajo është rruga e vetmë dhe më e drejtë”. Sipas tij, ky hap është i rëndësishëm për afirmimin e tyre në vendin fqinj, përcjell INA.

“Ajo është e drejtë e tyre, duke pasur parasysh faktin se këtë ia mundëson edhe Kushtetuta. Vlerësojë se kjo është rruga e duhur përmes së cilës ata do të mbrojnë të drejtat e tyre, bashkë me shtetin bullgar”, theksoi Stoev. (INA)

LAJME TJERA
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey