La richesse des milliardaires américains passe $3 des milliards pendant les pandémies

Womans hand holding US banknotes

Një raport i ri i grupit “Americans for Tax Fairness” (ATF) dhe i Institutit të Studimeve Politike thuhet se pasuria e më të pasurve në SHBA është rritur me $434 miliardë ose me 15%, gjatë izolimit të koronavirusit, nga mesi i marsit deri në mesin e majit. Pasuria e tyre totale ishte rritur nga $2.948 miliardë në $3.382 milliard. Pesë më të pasurit e SHBA, Jeff Bezos, Bill Gates, Mark Zuckerberg, Warren Buffett e Larry Ellison shënuan një rritje totale të pasurisë prej $75.5 milliard. Në muajin mars në revistën Forbes raportoheshin 614 miliarderë, ndërsa dy muaj më vonë numri i tyre ishte 630, duke përfshirë dhe muzikantin Kanye West që kishte arritur pasurinë $1.3 milliard. Pronari i Tesla-s Elon Musk ishte mes atyre që kishin rritur më shumë pasurinë gjatë kësaj periudhe, en $36 milliard. Raporti shtonte se gjatë të njëjtës periudhë, autour 38 milionë amerikanë kishin humbur vendet e tyre të punës. “Pandemia ka zbuluar pasojat e rënda të rritjes së diferencës së pasurisë dhe rritja e numrit të miliarderëve është simboli i kësaj pabarazie,” tha kreu i ATF, Frank Clemente.

La poste La richesse des milliardaires américains passe $3 des milliards pendant les pandémies est apparu d'abord sur Shqipmedia.

AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey