Gjurçinovski: Ka nevojë për kthimin e shërbimit të detyrueshëm ushtarak në Maqedoni

Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të ARM-së, Vasko Gjurçinovski, në emisionin “Click Plus” në TV21 theksoi se qëndrimi i tij është se ka nevojë për kthim në shërbimin e obligueshëm ushtarak në Maqedoninë e Veriut.

Ai beson se shërbimi tre mujor në ushtri do të përgatiste personelin e ri të ardhshëm, përcjell INA.

“Mund të tregoj aspektin profesional të situatës dhe vizionin për dekadën e ardhshme për zhvillimin e Forcave të Armatosura. Por do t’i lë hapësirë ​​dhe mundësi publikut, ekspertëve, madje edhe partive politike në periudhën e ardhshme që ta diskutojnë këtë temë pak më në detaje. A ka nevojë të futet shërbimi ushtarak? Do të them kategorikisht po, e di që kjo mund të mos jetë një masë popullore për një popullsi të caktuar. Nga pikëpamja profesionale, ka vërtet nevojë. Për popullatën mashkullore është përcaktuar si detyrim i detyrueshëm, nuk do të thotë se duhet të fillojmë ta zbatojmë vitin e ardhshëm, hipotetikisht duke filluar nga viti 2025. Vullnetare për popullatën femëror..

Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të ARM-së, Vasko Gjurçinovski, në emisionin “Click Plus” në TV21 theksoi se qëndrimi i tij është se ka nevojë për kthim në shërbimin e obligueshëm ushtarak në Maqedoninë e Veriut.

Ai beson se shërbimi tre mujor në ushtri do të përgatiste personelin e ri të ardhshëm, përcjell INA.

“Mund të tregoj aspektin profesional të situatës dhe vizionin për dekadën e ardhshme për zhvillimin e Forcave të Armatosura. Por do t’i lë hapësirë ​​dhe mundësi publikut, ekspertëve, madje edhe partive politike në periudhën e ardhshme që ta diskutojnë këtë temë pak më në detaje. A ka nevojë të futet shërbimi ushtarak? Do të them kategorikisht po, e di që kjo mund të mos jetë një masë popullore për një popullsi të caktuar. Nga pikëpamja profesionale, ka vërtet nevojë. Për popullatën mashkullore është përcaktuar si detyrim i detyrueshëm, nuk do të thotë se duhet të fillojmë ta zbatojmë vitin e ardhshëm, hipotetikisht duke filluar nga viti 2025. Vullnetare për popullatën femërore, por me përfitime të duhura për punësim të mundshëm në forcat e sigurisë, qoftë në ushtri apo në polici”, thotë Gjurçinovski. (INA)

AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey