Greqia kufizon përdorimin e vaksinës AstraZeneca për këta persona

Për personat mbi 30 vjeç

Greqia do të kufizojë përdorimin e vaksinës AstraZeneca COVID-19 për njerëzit mbi moshën 30 pas rasteve të rralla të mpiksjes së gjakut, tha të premten komiteti i saj kombëtar i vaksinimeve, duke rënë në përputhje me vendet e tjera evropiane.

“Komiteti Kombëtar i Vaksinimit, pasi vlerësoi të gjitha të dhënat në dispozicion, rekomandon vazhdimin e programit të vaksinimit me të gjitha vaksinat në dispozicion, përfshirë vaksinën AstraZeneca, për njerëzit e moshës 30 vjeç e lart,” tha komiteti në një deklaratë.

Greqia ka raportuar 288,230 raste dhe 8,680 viktima që nga fillimi i pandemisë.

Vendi ka administruar 378,997 doza të AstraZeneca deri më tani.

Mundesia me shume...
Pamje me shume...
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey