Guvernatorja Bezhoska, se kemi problem të paguajm me Rubla ruse

Mundet të bëhen transakcione në rubla për pagesën e gazit natyrorë rus nëse ajo është e nevojshme, konfirmoi sot guvernatorja e Bankës Pupullore, Anita Angellovska Bezhoska, përcjellë TOP24

Të gjitha parakushtet janë krijuar dhe nuk shohë që ndonjë pengesë për pagesë në mënyrën që është e nevojshme, tha Angellovska Bezhoska në pyetjen e parashtruar në press konferencën e sotme së bashku me nënkryetaren e EIB, Liljana Pavllova nëse janë të gatshëm institucionet vendase të paguajnë gazin natyrorë rus me rubla.

Guvernatorja theksoi se apsolutisht nuk egzistojnë asnjë llëj mase regullatore për dërgesën e regullt dhepagesën e regullt.

Gjithëçka që ishte në kompetencë të Bankës qendrore si regullativë tani më është përgaditur. Gjatë muajt të kaluar është bërë ndryshimi dhe kompanitë që sjellin gaz nuk kanë asnjë lloj pengese në pjesën e furnizimit me kohë porositi Angellovska-Bezhoska, përcjellë TOP24

LAJME TJERA
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey