HAPET PARKU I TRETË PENSIONAL – SHOQËRITË PENSIONALE NË VEPRIM NË SHËN NIKOLLË

Sot shkolla e mesme “Koço Racin” në Shën Nikollë ka pritur përfaqësuesit e kompanive pensionale natyrore Shoqata Pensionale Sava SH.A. Shkup, KB Shoqata e Parë Pensionale SH.A. Shkup, Shoqata pensionale Shkup dhe Triglav SH.A. Shkupi, që në kuadër të fushatës “Mbill një dëshirë, për një të ardhme më të mirë” hapi “Parkun e Pensioneve” të tretin me radhë.

Drejtoresha e kësaj shkolle, Zhaklina Millosheva hapi manifestimin me mirënjohjen që “Koço Racin” është pjesë e shkollave të përfshira në këtë fushatë: “Me respekt, nder dhe kënaqësi që shkolla jonë është një nga katër të përzgjedhurat në projektin “Mbill një dëshirë, për një të ardhme më të mirë”. Kjo është një ngjarje me karakter ekologjiko-arsimor dhe për ne është një sfidë e madhe përfshirja në një projekt të tillë. Dëshiroj të shpreh mirënjohjen time për kompanitë tre anëtarëshe sepse ngjarje të tilla janë një shembull i shkëlqyer për brezat e rinj në drejtim të rritjes së ndërgjegjësimit mjedisor dhe zhvillimit të ndjenjës për mjedis të pastër dhe të shëndetshëm”, theksoi Millosheva.

Pas saj, studentëve iu drejtua Predrag Millosevski, Drejtor i Dytë i Përgjithshëm dhe anëtar i Bordit të Drejtorëve të Kompanisë së Parë Pensionale KB SH.A. Shkupi. “Qëllimi parësor i shoqërive pensionale është sigurimi i së ardhmes së anëtarëve të tyre përmes pagesës së pensioneve të qëndrueshme dhe të sigurta. Por e ardhmja nuk konsiston vetëm në sigurimin material, por edhe në atë mjedis ku do të jetojmë. Qëllimi i kësaj fushate është që të ndërgjegjësohet qytetarët për sistemin pensional dhe në të njëjtën kohë të dërgohet pikërisht ky mesazh për rëndësinë e ruajtjes së mjedisit”, tha Milloshevski në fjalimin e tij.

Me vendosjen e tabelës tashmë të njohur Nxënësit e “Parkut të Pensioneve” nga “Koço Racin” së bashku me disa nga punonjësit e kompanive pensionale shënuan hapjen zyrtare të oborrit të shkollës me një pamje të re në të cilën u mbollën fidane gjetherënëse mesatare të pjekurisë, si simbol i kujdesit ndaj mjedisit. , por edhe për të ardhmen e secilit prej tyre. Kompanitë e pensioneve thonë se ajo që duhet për të ardhmen është që shtylla e dytë dhe e tretë e pensioneve të bëhen më të kuptueshme dhe më të hapura për qytetarët, të ndërgjegjësohen dhe kursimet afatgjata e të dedikuara te individët dhe bizneset.Të gjitha informacionet dhe aktivitetet e lidhura me Fushata “Mbill një dëshirë, për një të ardhme më të mirë!” do të jetë e disponueshme në ueb faqen www.penzija.mk Mbikëqyrës i sigurimit pensional me financim të plotë është Agjencia për Mbikëqyrjen e Sigurimeve pensionale të financuara plotësisht (MAPAS) (02) 3224 229, www. mapas.mk

LAJME TJERA
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey