Hoxha i përgjigjet Apasievit: Mërgata shqiptare është motori i ekonomisë së Maqedonisë

Sekretari i përgjithshëm i Lëvizjes BESA, Arjanit Hoxha i përgjigjet kryetarit të partisë E Majta, pas thirrjes së tij për shtyrjen e regjistrimit të popullsisë. Ja përgjigja e Arjanit Hoxhës:

“Si duket dëshira dhe shqetësimi i Apasievit për ndalim të Regjistrimit janë përzier dhe në mungesë të argumenteve tenton të bëj kategorizine të popullatës aktive, në popullatë me të drejta dhe popullatë pa të drejta, njëjtë si në sistemin monist.

Apasiev, mërgata shqiptare nuk është popullatë joaktive, por është motori i ekonomisë së RMV. Parashtro një pyetje në Bankën Popullore të RMV-së sa janë remitancat dhe e mer përgjigjen sa është aktive kjo pjesë e popullsisë. Sa për informacion vlera e remitancave kap mbi 1/4 e vlerës së Buxhetit të RMV-së. Nëse Apasiev ka dëshirë të ngrej mekanizma komuniste nga e kaluara, duhet ti themi se i ka kaluar koha. Regjistrimi do të mbahet dhe mërgata do të regjistrohet, ndërsa Apasievi dhe Apasievat e llojit të tij do vazhdojnë të jetojnë në mendësinë e tyre komuniste!”

LAJME TJERA
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey