Ja si përhapet koronavirusi në familje

Instituti i Shëndetit Publik ka publikuar sot skemën se si ndodh përhapja e koronavirusit në një familje, kur i prekuri i parë është nëna. Sipas skemës së ISHP, në ditën e parë kur mami sëmuret izolohet për veten e saj 7 ditë dhe për familjen e saj 14 ditë. Në ditën e tretë sëmuret fëmija i parë dhe izolimi përfundon në ditën e 9. Më tej nëse fëmija i dytë nuk ka simptoma pas 14 ditëve dhe izolimi përfundon.

Në ditën e 13-të sëmuret dhe babai dhe duhet numëruar 7 ditë, që i gjithë cikli i COVID-19 të jetë i përhapur në të gjithë familje.

The post Ja si përhapet koronavirusi në familje appeared first on ShqipMedia.

SMART PUBLISHER

AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey