Ju nënshtrua operacionit për t’u bërë grua, u rikthye sërish në burrë (Fotot)

Sharing is caring!

Në prill 1983, pas dy vitesh terapi të hormoneve, Walt Heyer iu nënshtrua një operacioni për ri-caktimin gjinor të tij dhe u bë grua. Ai mori emrin Laura Jensen.Në 1991, pas tetë vjetësh jetesë si grua Heyer u kthye sërish në burrë pasi u pendua.Por sipas Heyer ai nuk është i vetmi.

Në një intervistë për DailyMail.com, 79 vjeçari tha se u kthye në grua i bindur se kjo ishte përgjigja e problemeve të tij.Por tani shprehet se ri-caktimin gjinor si kurë është kryhet gjerësisht dhe është një nga më të rrezikshmet e kohës sonë.

Sipas Heyer, njerëzit me probleme po shtyhen drejt ndryshimit të gjinisë kur ajo që u duhet të bëjnë është terapia për të adresuar çështjet themelore të tilla si abuzimi në fëmijëri, çrregullimi transvestik dhe një mori problemesh të tjera.

‘Ajo që ndodhi në fëmijërinë time nuk ishte trajtuar kurrë siç duhej të ishte me psikoterapinë. Mendova se problemi im ishte gjinia ime,”-tha ai.Heyer tregoi se ishte abuzuar seksualisht nga xhaxhai i tij kur ishte fëmijë dhe se gjyshja e vishte me rroba për vajza.

Sharing is caring!

Loading...
shares