Kampionat Botëror në dije në shkollën e mesme “Jahja Kemal”

Kampionat Botëror në dije në shkollën e mesme “Jahja Kemal”

Kampionat Botëror në dije në shkollën e mesme “Jahja Kemal”
Kampionat Botëror në dije në shkollën e mesme “Jahja Kemal”

Kupa Botërore e Dijes (WSC) edhe këtë vit raundi lokal dotë zhvillohet në ShMP Jahja Kemal
E themeluar në vitin 2007, kupa ndërlidhë mbi 20 mijë nxënës nga 50 vendet e botës.
Qëllimi është që të inspirojë tek të rinjtë dashurinë ndaj mësimit, arritjen e kualiteteve të reja dhe ndjenja se janë qytetarë të kësaj bote.
Nxënësit që do jenë pjesë e ekipve do të marin pjesë në katër disciplina: Debat, shkrim ekipor, sfida e nxënësve dhe kupa e nxënësve.
Nxënësit hulumtojnë tema të ndryshme lidhur me sferën e historisë, shkencës, literaturës, kulturës dhe teknologjisë si dhe bashkë si ekipë ato e tregojnë dijen e tyre përmes bashkëpunimeve në frymën e garave. ShMP Jahja Kemal ka nderin dhe kënaqësinë të jetë mikpritës i raundit local të Kupës Botërore të Dijes (World Scholar’s Cup).
Në këtë garë të dijes që do të bëhet në gjuhën angleze do të marrin pjesë gjithsejt 519 nxënës. ditën e parë (të marten,23-04-2019) do të marrin pjesë 519 nxënës nga shkollat e mesme dhe fillore prej komunave të qytetit të Shkupit, Veles, Tetovë, Strumicë, Strugë, Gostivar dhe komuna të tjera në Maqedoni.
Ditën e mërkurë,24-04-2019 në shtëpinë e ARM-së do të mbahet edhe pjesa e finales në Kupën botërore të nxënësve dhe ndarjen e dhuratave.

Loading...Behu pjese e LAJME.mk , kliko LIKE fanpage ne facebook me posht!
Nga LAJME.mk April 23, 2019 11:51 am ne Jeta. ne link https://lajme.mk/?p=143398
Nese ky postim qe eshte bere ne faqen Lajme.mk prek privatesin e dikujt ose eshte lajm abuzues ju lutem na shkruani ne email [email protected] lajme.mk ose ne fanpage facebook ose ContactUs, dergo linkun e mesiper qe te fshihet. Nuk mbajme pergjithesi per ndonje lajm qe eshte postuar qe eshte publik ne gjithe mediat. Ju faleminderit