Kasami: Fryma që solli Marrëveshja e Ohrit ndryshoi jo vetëm konceptin e shtetit por edhe konceptin e politikbërjes në përgjithësi

Kryetari i Lëvizjes BESA, Bilall Kasami ka përcjell një porosi me rastin e 20 vjetorit të Marrëveshjes së Ohrit.

“Fryma që solli Marrëveshja e Ohrit ndryshoi jo vetëm konceptin e shtetit por edhe konceptin e politikbërjes në përgjithësi. Kjo frymë duhet të ushqehet me ide të reja të cilat do ngrejnë edhe më lartë pozitën e popullit shqiptarë dhe popujve të tjerë në Republikën e Maqedonisë së Veriut, duke ndërtuar besimin e ndërsjell ndërmjet popujve. Është në dorën e elitave politike që kjo marrëveshje të merret si shembull i ndërtimit të paqes dhe stabilitetit, apo i përdorimit për nevoja të politikës ditore. Jo gjithmonë është deshmuar e para!”, ka shkruar Kasami.(INA)

Mundesia me shume...
Pamje me shume...
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey