Komuna e Prishtinës ‘injoron’ vendimin e Qeverisë, s’e ka prioritet inspektimin e masave

Komuna e Prishtinës s’e ka prioritet inspektimin e masave

Drejtori i Inspektoratit në Prishtinë, Adonis Tahiri, thotë se inspektorët e kësaj komune nuk e kanë prioritet inspektimin e masave të reja të marra nga Qeveria.

Sipas tij, me gjithë rrezikun e vazhdueshëm, punëtorët komunalë u anashkaluan dhe nuk u kompensuan sikur kategoritë e tjera.

Për më shumë, ai i ka quajtur absurde vendime e Qeverisë Kurti dhe asaj paraprake Hoti për menaxhimin e pandemisë së koronavirusit.

“Një absurditet i Qeverisë së kaluar, e po vazhdohet me të njëjtin intensitet edhe nga Qeveria e tashme. Siç e dini aksionet bëhen nga inspektorati lokal, inspektorati qendror dhe Policia e Kosovës, kurse shtesat për rrezikun që e kanë ky staf në raport me zbatimin e masave i kanë marrë Inspektorati qendror, policët, zjarrfikësit dhe mësimdhënësit që nuk kanë të bëjnë fare me mbikëqyrjen e zbatimit të masave, kurse janë përjashtuar punëtorët komunalë të secilës komunë”, tha ai në një intervistë për EkonomiaOnline. “Zbatimin e masave ndaj Covidit do ta trajtojmë varësisht kohës që e kemi, njësoj sikur secilën temë tjetër pa i dhënë fare prioritet për shkak se nuk mund ne ta rrezikojmë stafin tonë çdo ditë e në vazhdimësi, e në anën tjetër të jenë sektor dhe profesione krejt të tjera të cilat paguhen për rrezikshmërinë që e bart Covidi”.

Ai theksoi që masat që janë marrë nga Qeveria kanë ardhur për faj të politikanëve dhe se numri i të infektuarve është shumëfishuar nga pakujdesia e tyre gjatë fushatës së fundit.

“Masat janë marrë si pasojë e shkeljeve që janë bërë gjatë fushatës dhe për faj të vetë këtyre politikanëve, për shkak se siç e keni parë që nga atëherë e deri tash është shumëfishuar numri i të infektuarve dhe sidomos numri i rasteve që përfundojnë me fatalitet”.

Qeveria së fundi ka vendosur për mbyllje të një pjesë të biznesit në Kosovë, nga 7 deri më 18 prill, si masë për parandalimin e përhapjes së COVID-19.

Bizneset, sidomos ato të gastronomisë dhe Asociacioni i Komunave të Kosovës kanë kritikuar këtë masë.

Qeveria së fundi njoftoi se do të kompensojë bizneset në paga të punëtorëve dhe qira për këtë kohë.

Mundesia me shume...
Pamje me shume...
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey