Korrigjohet padrejtësia, Enver Idrizit i kthehet shtetësia e Maqedonisë

Kampioni i shumëfishtë botëroë në karate, sportisti i njohur shqiptar Enver Idrizi – më në fund është pajisur me shtetësinë e Maqedonisë së Veriut, e drejtë kjo që i ishte mohuar tash e 30 vite si mijëra shqiptarëve të lindur në këtë shtet.

“Më në fund ma kthyen shtetësinë të cilën ma kishin mohuar”, ka thënë Idrizi për gazetën Koha.mk.

Rasti i shtetësisë së Enver Idrizit u aktualizua në fillim të këtij viti, kur gazeta KOHA mësoi se Qyteti i Shkupit kishte planifikuar të ndryshojë emrat e disa rrugëve, duke i lënë njërës emrin e sportistit të njohur edhe pse të njëjtin organet e sigurisë së vendit e konsiderojnë të rrezikshëm dhe nuk i japing shtetësinë.

Problemi i shtetësisë së Maedonisë daton që nga viti 1991, kur duke mbivotuar deputetët shqiptarë të PPD-së, Parlamenti i Maqedonisë brenda natës shpalli mijëra shqiptarë të këtij vendi apatrid, ose pa shtetësi. Tani me ndryshimet e fundit të këtij ligji, mundësohet që gjatë 3 viteve të ardhshme gjithë këta njerëz të fitojnë të drejtën e tyre për shtetësi. Lirisht mund të themi se Enver Idrizi ishte lobisti më i mirë i personave që 30 vite nuk i dëgjonte askush. (koha.mk)

LAJME TJERA
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey