Kovaçevski: Jemi të hapur për bisedime, rritja e rrogave në arsim mos të kushtëzohet me greva

Kryeministri Dimitar Kovaçevski në Facebook ka shkruar se gjatë qeverisjes së LSDM-së, rrogat në arsim janë rritur gjithsej për 21 për qind.

“Të punësuarit në arsim dhe në mbrojtjen dhe kujdesin e fëmijëve janë trungu për zhvillimin e ardhmërisë sonë, për këtë shkak në periudhën prej vitit 2017 deri në vitin 2022 pagat e tyre i kemi rritur për 21 për qind, ka shkruar kryeministri Dimitar Kovaçevski në profilin e tij në Fejsbuk.

Kovaçevski thotë se ekzekutivi është i gatshëm për bisedime me Sindikatën e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës, por që këto bisedime mos të kushtëzohen me grevë.

“Jemi të hapur për dialog për arritjen e sistemit për rritje të pagave, i cili nuk do të kushtezohet dhe shkaktohet nga grevat dhe pakënaqësitë. Në atë drejtim e inkurajoj sindikatën, që ta vazhdoj dialogun dhe ta ndërmerr përgjegjësinë për zgjidhje të përhershme për rritje të pagave përmes modelit të konfirmuar për rritje të pagave”, publikoi Kovaçevski në Fejsbuk.

LAJME TJERA
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey