Kovaçevski: Ky do jetë misioni im me LSDM nëse do jem lider i saj

Besimi fitohet me punë dhe me arritjen e qëllimeve të përcaktuara dhe përkushtimi im është t’i realizoj, tha Dimitar Kovaçevski, kandidati për kryetar të ri të LSDM-së, gjatë vizitës në RTM, transmeton Zhurnal.

Sipas tij, në këtë fazë në të cilën është partia, është e rëndësishme që të hapen çështjet kyçe për problemet në shoqëri, të ringjallen organizatat vendore, të aktivizohen anëtarët e vjetër që janë bërë pasivë me kalimin e kohës dhe të formohet një ekip përgjegjës dhe me përkushtim i cili do të bartë përgjegjësi.

“Unë po flas për një ekip që është përgjegjës dhe i përkushtuar, jo nëse dikush i beson apo nuk i beson. Besimi fitohet përmes punës dhe arritjes së objektivave që keni vendosur. Mund të kesh besim të pakufizuar tek dikush, por nëse ai apo ajo, duke përfshirë edhe mua, nuk i kryen detyrat, nuk i respekton afatet dhe nuk e realizon atë që është premtuar, atëherë të kesh besim të pastër për besimin dhe pa përgjegjësi dhe performancë, nuk është e dobishme. Prandaj i shoh gjithmonë njerëzit nëse mund të punojnë si ekip, dmth të projektojnë bashkim dhe unitet në parti, nëse janë përgjegjës në punën e tyre dhe nëse janë ligjërisht përgjigjen në përputhje me sanksionet ligjore sepse vetëm kështu ne mund t’i arrijmë qëllimet që i kemi vendosur, e kështu të rikthehet besimi i qytetarëve”, tha Kovaçevski, transmeton Zhurnal.

Kovaçevski theksoi se është shumë e rëndësishme ringjallja e komisioneve që duhet të jenë gjeneratorë të politikëbërjes që do të adresojnë problemet më të mëdha të shoqërisë. Ai tha gjithashtu se ishte e rëndësishme të forcohej potenciali i partisë me ekspertë të rinj që do të sillnin ide të reja që mund të promovoheshin si politika të reja. Në të njëjtën kohë, ai beson se qeveria e re që do të formohet do të synojë proceset integruese evropiane në vend dhe mbrojtjen e standardit jetësor të qytetarëve.//Zhurnal.mk

LAJME TJERA
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey