Krerët shtetëror dhe të politikës urojnë Pashkët

Presidenti Stevo Pendarovski, me rastin e festës së madhe krishtere Ringjallja e Krishtit – Pashkët, ka uruar kreun e Kishës Ortodokse Maqedonase – Arqipeshkvin e Ohrit, mitropolitin e Shkupit, kryepeshkopin e Ohrit z.z. Stefan dhe të gjithë besimtarët ortodoksë, dhe kryetarin e përfaqësisë kishtare të Kishës Ungjillore-metodiste, Emil Zaev dhe anëtarët e Kishës ungjillore-metodiste në vend.

“Sinqerisht ju uroj që festat t’i kaloni, mbi të gjitha, me shëndet, gëzim dhe lumturi të pamasë, të mbushura me qetësi shpirtërore. Në këtë Pashkë le të mendojmë për të gjithë ata që vuajnë në konfliktet e luftës, të prekur nga fatkeqësitë natyrore, që përballen me vështirësi shëndetësore, të gjithë ata që janë pa ngrohtësinë e shtëpisë së tyre, të ndarë nga familjet, të gjithë në mjerim dhe varfëri. Për t’iu kushtuar atyre lutjet dhe bekimet tona. Shpresoj që drita e Pashkëve të na japë forcë dhe inkurajim për mendime të mira dhe vepra të mira. Krishti u ringjall!”, thuhet në urimin për Pashkët nga presidenti Stevo Pendarovski.

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Talat Xhaferi në emër të tij dhe në emër të deputetëve, ua uron besimtarëve ortodoks në vend festën e madhe krishtere – Pashkët.

“Le të jetë kjo festë një rast i mirë për t’u mbledhur familjet, për të ndarë lajmin e mirë, për të ndarë atë që po ndodh me ata që ju bëjnë të lumtur dhe të përmbushur. Përveç kësaj, le të jetë një mundësi për të qenë një ngushëllim për ata më pak me fat dhe më të dobët se ju. Materiali nuk është gjithmonë zgjidhja dhe zgjidhja e të gjitha vështirësive që has jeta. Përkundrazi, fjala e bukur, vepra fisnike dhe humane, dhembshuria për të pakënaqurin shkakton gëzim më të madh dhe jep qetësi në shpirt. Bëhuni drita e dikujt në fund të tunelit, shtëpia dhe streha e ngrohtë e dikujt, rrezja e shpresës së dikujt. Njerëzimi kalon nëpër mundime të vërteta dhe në kërkim të përjetësisë dhe lavdisë, harron vlerën e jetës dhe e arrin atë pa e menduar nëse ai që nuk e krijoi jetën ka të drejtë ta heqë atë. Megjithatë, secili prej jush veç e veç dhe të gjithë së bashku, mos u qofshin të verbër dhe të shurdhër ndaj kësaj vuajtjeje. Lëreni dritën të ndriçojë dhe ngrohë shtëpitë tuaja, t’ju bashkojë në lutje dhe të sjellë paqe dhe harmoni në mendimet tuaja. Të nderuar bashkëqytetarë, ju uroj shëndet dhe mirëqenie, juve, më të dashurve tuaj dhe të gjithë besimtarëve ortodoksë në Republikën e Maqedonisë së Veriut. Gëzuar Pashkët!”, theksohet në urimin e Pashkëve nga kryetari i Kuvendit, Talat Xhaferi.

Edhe kryeministri Dimitar Kovacevski ka përcjell një mesazh urimi:

Gezuar Pashket! Krishti është ringjallur me të vërtetë! Në emrin tim dhe në emër të Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, Kryepeshkopi i Ohrit dhe Maqedonisë G.G. Stefan, i uroj anëtarët e Sinodit, klerin dhe murgjit e nderuar, si dhe të gjithë besimtarët ortodoksë në vendin tonë për festën e madhe të Ngjalljes së Krishtit – Pashkët. Gëzuar festën e madhe të krishterë – Pashkët!”, ka shkruar Kovacevski.

Kryetari i BDI-së, Ali Ahmeti po ashtu ka uruar besimtarët ortodoks për festën e Pashkëve.

“Gëzuar pashkët miq, Uroj festë të bekuar, paqe, shëndet e mbarësi për të gjithë besimtarët ortodoks të cilët sot shënojnë shpresën dhe besimin e ringjalljes. Këtë vit, maqedonas e shqiptarë ortodoks bashkë dhe me të tjerë festojnë, të liruar më në fund nga kthetrat e pandemisë dhe pranë njëri tjetrit, por edhe të kapluar nga droja e brishtësisë së paqes dhe mirëqenies, bashkë gjejnë ngushëllim shpirtëror në besimin në Zot dhe mbijetesën e mirësisë njerëzore. Pashkë të bekuara për ju dhe familjet e juaja”, ka theksuar Ahmeti.

LAJME TJERA
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey