Kryeprokurori Joveski do të marrë pjesë në konferencën në Bullgari

Kryeprokurori Lubomir Joveski sot në Sofje do të marrë pjesë në konferencë ndërkombëtare me temën “Reforma gjyqësore. Prokurori e specializuar”.

Siç lajmëroi korrespondenti i MIA-s nga Sofja, në forum do të mbajnë fjalime Adrian Lazara, kryetar i Komisionit për Çështje Juridike të Parlamentit Evropian, Lladisllav Hamran kryetari Euroxhest, kryeprokurori i Spanjës Dolores Delgado, zëvendës kryeprokurori i Gjykatës së Kasacionit në Itali Xhanluixhi Pratolla, si dhe sekretari i përgjithshëm i Asociacionit ndërkombëtar të prokurorëve Han Moral.

Siç kumtoi Prokuroria bullgare, në konferencë do të nxirren prezantimet përkushtuar perspektivave të gjyqësisë së specializuar, si dhe për bashkëpunimin me autoritetet kombëtare të Euroxhast.

LAJME TJERA
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey