Kush mund të dinë rrugën e politikanëve shqiptar, se ku mund të na dërgonë ?

Nga Etem Xheladini

Politika shqiptare më e përçarë nuk ka qenë kurrë. Subjektet politike dhe politikëbërsit shqiptar pas rënjesë të pushtetit monist, që ishinê e janë pjesë e qeverisjesë në sistemin pluralistë nga vitet 90-ta e deri më sot, shtrohet pyetja damtuan Kauzën Kombëtare apo jo.

Kur dihet se idealet e aspiratat e shqiptarëve nga koha e Rilindasve e deri te lufta e 2001-të, ishin për të qenë unik e të bashkuar.
Por kur shohim sot se politikëbërsit shqiptar kudo në trojet shqiptare, më të përçar e të ndarë skanë qenë kurrë, kurse lulzimi i krimit, korrupcionit tani është shumë më i madhë se kurdoher, a njëherit nënëçmimi i popullatës të përçarë mesë vete në shumë subjekte politike është skajshmërishtë, rruga se ku na dërgonë kjo politikë askushë nuk mund ta dinë.

Politikanët të cilit karierën e tyre e ngritën në pushtetet kudo që veprojnë, duke i dhënê në kampanjat e tyre prioritet kauzës shqiptare, e ku pas marrjes sê pushtetit ato pos interesave personale, premtim tjeter nuk realizuan.
Njëherit duke mosë patur kujdes se me kënd bashkëpunuan ata ndihmua shumë afera e procese të montuara, ku edhe disa prej këtyre politikëbërsve kontrabanduan me drogë, naftë, iskenuan raste tê montuara.
Kjo periudhë nga këta politikëbërës shqiptar Ishte tepër e vështirë për të vepruar ata që prioritet kanë kauzën kombëtare, prandajë edhe përjetimet i kemi të hidhura nga kjo periudhë kohore me shumë raste të montuara e likuidime tē atdhetarëve si dhe shumë të burgosur politikë shqiptar.
Kishte disa persona në Maqedoni-Iliridë, Kpsovë e Shqipëri që nuk pajtoheshin me këto qëndrime , por ja që kohë me fakte po e bënë të veten dhe tani edhe ata nuk shohinë rrugën ku janë duke na dërguarë këta politikëbërës.
Faktet flasinë qartë, po mbetemi pa rini e perspektivë në trojet tona kudo që jetojmë.

Mundesia me shume...
Pamje me shume...
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey