Lajm i keq për Ardian Kastratin, UP-ja bën këtë veprim

UP-ja çon në Këshillin e Etikës Ardian Kastratin për gjuhen denigruese ndaj Osmanit.

Universiteti i Prishtinës ka njoftuar se çështjen e gjuhës denigruese të profesorit Ardian Kastrati ndaj presidentes Vjosa osmani e ka dërguar për trajtim me prioritet në Këshillin e Etikës.

Siç bëhet e ditur në një njoftim për media, Këshilli i Etikës është organ i pavarur i UP-së, i emëruar nga Senati, me qëllim të trajtimit në mënyrë meritore dhe sipas ligjit, çështjet e tilla brenda UP-së.

“Pas njoftimit të Universitetit të Prishtinës ‘Hasan Prishtina’ lidhur me distancimin dhe dënimin e gjuhës denigruese, të përdorur në postimin e z. Ardian Kastrati, profesor asistent në Fakultetin Filozofik, UP-ja njofton opinionin se këtë çështje e ka dërguar për trajtim me prioritet në Këshillin e Etikës. Meqenëse puna në Universitetin e Prishtinës bazohet në vlerat themelore të arsimit të lartë, jemi të përkushtuar që mjedisi universitar të jetë i sigurt, nxitës, pa diskriminim dhe respektues i plotë i të drejtave të njeriut”, thuhet tutje në njoftim.

Mundesia me shume...
Pamje me shume...
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey