Lëvizja Besa: Stop korrupsionit, ai vret

Partia Lëvizja Besa është deklaruar me rastin e Ditës ndërkombëtare kundër korrupsionit.

Nëpërmjet një kumtese, nga kjo parti vlerësojnë se fillimisht duhet të hetohet prona e çdo personi që ushtron poste publike dhe shprehen “pro” një vettingu, por me njerëz të pastër.

Më poshtë reagimi i plotë:

9 dhjetori – dita ndërkombëtare kundër korrupsionit. Në luftimin e saj duhet më pak fjalë e më shumë vepra konkrete. Përkushtimi për të luftuar një fenomen kaq negativ në shoqëri, nuk është edhe aq i lehtë, përkundrazi, korrupsionit fillimisht duhet t’i jepet goditje nga lartë duke hetuar pronën e gjithë personave që ushtrojnë poste publike.
Duhet hetimi i tyre, mënyra se si i kanë fituar parat dhe si ata menaxhojnë me pronën publike.
Lëvizja BESA është për një vetting transparentë dhe me njerëz të pastër, do të parandalonte korrupsionin në shoqëri. Andaj, të punojmë më shumë në këtë drejtim, të mos lejojmë keqpërdorime të ndryshme, por të tregojmë se ne me luftimin e saj tregojmë vlerat tona pro-europiane.
Të gjithë duhet të bashkohemi rreth parullës “STOP KORRUPSIONIT – KORRUPSIONI VRET”.

LAJME TJERA
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey