Liberal-demokratët mbeten në Qeveri, edhe pas largimit të Zaevit

Liberal-Demokratë e udhëhequr ngs kryetari i saj Goran Milevski, nënkryetarët Monika Zajkova, Igor Veljanovski dhe sekretari i përgjithshëm Bobi Mojsoski, sot kanë pasur takim pune me kryesinë e LSDM-së, përkatësisht me presidentin e sapoemëruar Dimitar Kovaçevski, si dhe me sekretarin e përgjithshëm Ljupço Zoranovski.

“Në takim u dakorduam për politikat programore që janë të rëndësishme për PLD-në në fushën e ekonomisë, ekologjisë dhe reformave zgjedhore. Janë miratuar kërkesat tona që do të afirmojnë politikat tona liberale, të cilat janë: përfundimi i procesit të decentralizimit, hapja e ligjit për vetëqeverisjen lokale, futja e modelit të një zone zgjedhore, listat e hapura për zgjedhjen e këshilltarëve, rregullimi i kriptomonedhës. tregu, ndryshime në ligjet e ndërtimit dhe urbanistikës për të ndalur kaosin urban në qendrat e qyteteve dhe për të theksuar jetën humane dhe ekologjinë. Ndërtimi i një teleferiku të ri në Pelister dhe zhvillimi i turizmit dimëror”, thekson kjo parti.

PLD-ja po ashtu bëri me dije se nuk devijon nga angazhimet e politikës së tatimit të sheshtë dhe heqjes së detyrimeve parafiskale që janë obligime jotatimore për qytetarët.

“Presim bashkëpunim të ngushtë dhe të suksesshëm dhe ndërtim të politikave në interes të qytetarëve në pritje të kryeministrit të ri”, u tha pas takimit të kryesisë së PLD-së.(INA)

LAJME TJERA
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey