Ligji për shtetësi sot në komisionin parlamentar për siguri dhe mbrojtje

Propozim ligji për ndryshimin dhe plotësimin e ligjit për shtetësi të Republikës së Maqedonisë së Veriut sot do të shtrohet për shqyrtim në seancën e komisionit për Mbrojtje dhe Siguri.

Propozues i ndryshimeve me procedurë të përshpejtuar është koalicioni I partive opozitare shqiptare, Aleanca për Shqiptarët dhe Alternativa.

Paraprakisht pas disa takimeve të mbajtura, u arrit marrëveshje mes opozitës shqiptare dhe kryeministrit Zoran Zaev lidhur me qytetarët që nuk kanë nënshtetësi, e të cilët do të pajisen me të njejtën për çka do të ju mjaftojë të dorëzojnë një dokument të vetëm, si prsh faturë, çertifikatë apo dëftesë shkolle që të mund të marin nënshtetësinë.

Mundesia me shume...
Pamje me shume...
AlbaniaEnglishFrenchGermanItalyTurkey