Lufta mes karteleve të drogës/ 100 persona vriten çdo ditë në Meksikë (Foto)

Sharing is caring!

Lufta mes karteleve të drogës ka përgjakur Meksikën prej vitesh. Të dhënat e fundit tregojnë se numri i vrasjeve në Meksikë u rrit me 2 për qind në 10 muajt e parë të vitit 2019.

Sipas Sekretarit të Përgjithshëm të Sigurisë Publike, 29414 persona janë vrarë deri tani për vitin 2019, krahasuar me 28869 të vrarë në të njëjtën periudhë në vitin 2018.

Qershori ishte edhe muaji më i “nxehtë”, me 3076 vrasje, i ndjekur nga afër nga korriku me 3057 vrasje dhe gushti me 3040 vrasje.

Në qershor u vranë mesatarisht 102 persona në ditë, shifër që pësoi një rënie në tetor, ku numri zbriti në 94.

Viti më i “zi” në historinë e vendit ishte ai 2018, ku 36685 persona u vranë, shifër që me shumë mundësi të kalohet këtë vit.

Sharing is caring!

Loading...
shares