Lushtaku-Sadriu: Për herë të parë në Kosovë, nis vaksinimi HPV i vajzave

Në mëngjesin e sotëm, nxënëset e shkollës Model “Qamil Batalli” në Prishtinë, filluan vaksinimin me vaksinën Human Papilloma Virus (HPV). Vaksina HPV ka një rëndësi të jashtëzakonshme për shëndetin e vajzave, duke ofruar një mbrojtje efektive kundër kancerit të qafës së mitrës; një sëmundje që po shfaq një rritje shqetësuese në numrin e rasteve. Fillimi […]

shkurt 20, 2024 - 21:00
 0  3
Lushtaku-Sadriu: Për herë të parë në Kosovë, nis vaksinimi HPV i vajzave
lushtaku-sadriu:-per-here-te-pare-ne-kosove,-nis-vaksinimi-hpv-i-vajzave

lushtaku-sadriu:-per-here-te-pare-ne-kosove,-nis-vaksinimi-hpv-i-vajzave

Në mëngjesin e sotëm, nxënëset e shkollës Model “Qamil Batalli” në Prishtinë, filluan vaksinimin me vaksinën Human Papilloma Virus (HPV).

Vaksina HPV ka një rëndësi të jashtëzakonshme për shëndetin e vajzave, duke ofruar një mbrojtje efektive kundër kancerit të qafës së mitrës; një sëmundje që po shfaq një rritje shqetësuese në numrin e rasteve. Fillimi i vaksinimit në moshën 11 vjeçare për vajzat është zgjedhur për shkak të efektivitetit të saj të lartë në këtë fazë, duke mbrojtur deri në 99% të grave nga ky rrezik në të ardhmen.

Jehona Lushaku-Sadriu, nënkryetare e Prishtinës, tha se bashkë me Drejtorin e Shëndetësisë, Izet Sadiku, shkuan për të inkurajuar vajzat dhe “për të shënuar këtë datë të rëndësishme”.

“Ky lajm pozitiv për vaksinimin është i rëndësishëm për të gjitha vajzat, duke ofruar mbrojtje të duhur për t’i parandaluar këto sëmundje”, tha Lushaku-Sadriu.

Shkrimi i plotë: